Szerelési tippek

gyik-szerelesi-tippekAmikor egy termék visszaérkezik hozzánk szervizelésre, az esetek 95%-ban beszerelési hiba okozza a készülékek üzemképtelenségét. Általában ez abból adódik, hogy a felhasználó – aki nem épületgépész végzettséggel rendelkezik, vagy nem jártas az efféle készülékek telepítésében – önmaga szereli be a készüléket. A szintszabályozó termékek pontos műszerek, amelyek pontos szerelést igényelnek. Ellenkező esetben kárt okoznak a rendszerben, ami nagy költségekkel, hosszas időkiesésekkel jár. A következő sorokban szeretnénk pár szerelési tippet megosztani Önökkel, amelyek betartásával elkerülhetők a gyakori hibák. Mint mindig, most is azt ajánljuk, minden szerelési munkához hívjon szakembert.

  • Hidrofor rendszert ne szereljen olyan csővel, amelyet alacsony nyomású rendszerekhez terveztek! A hidrofor rendszer magas nyomáson dolgozik, így fenn áll a veszélye a szivárgásoknak.
  • A műanyag meneteket ne kenderrel tömítse! A kenderkóc ugyan kiváló tömítőanyag, azonban műanyag menetre feltekerve károsíthatja a menet épségét, valamint eltömődést okozhat a rendszerben. Teflonszalag használata ajánlott, mivel tisztább vele dolgozni, nem keletkezik hulladék, ami a rendszerbe bekerülhetne, és kíméli a menetet.
  • Másik megoldás a hollander! Egy gumitömítéses hollander is kiváló megoldás, és könnyű, hulladékmentes szerelést biztosít.
  • Vízpumpafogó helyett használjon villáskulcsot! Ezzel nem csak az idomokat kíméli, hanem könnyebb is a munkát elvégezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük