• Címlap
 • Blog
 • Nyomáskapcsoló – a kút vizének kinyerése

Nyomáskapcsoló – a kút vizének kinyerése

Nyomaskapcsolo-pm-pt

Nyomáskapcsoló

A nyomáskapcsoló egy hatékony, megbízható szivattyúvezérlő készülék. Ha telkünkön kút található, és annak vizével öntözni, mosni, tisztítani szeretnénk, a nyomáskapcsoló a legideálisabb választás a feladathoz.

A nyomáskapcsoló működése nagyon egyszerű: Ha megnyitunk egy csapot, öntözőfejet, slagot, a rendszer nyomása elszáll. Ahogy csökken, úgy szükségünk van a víz utánpótlására, mivel szivattyúnk magától nem képes érzékelni, hogy további vízre van szükségünk. Viszont a nyomáskapcsoló igen. Ha egy beállított értéket elért a csökkenő nyomás, a nyomáskapcsoló elindítja a szivattyút. Ha elzárjuk a víz útját, akkor a nyomás megnő, mert szivattyúnk nyomást állít elő vízvételkor. A nyomáskapcsoló automatikusan leállítja a szivattyú motorját, ha egy előre beállított nyomásértéket elér a rendszer.

hidrofor-rendszer-blob-nyomaskapcsolo

nyomásmérő óra

Azonban egy nyomáskapcsoló mindig hidrofor tartállyal szerelendő. Ennek több oka is van. Egyrészt vizet tárol, és “leveszi a terhet a szivattyú válláról”, így nem kell egy pohár víz esetén a szivattyúmotornak járnia, másrészt a nyomásingadozások kiegyenlítésére használják. Így a vízvétel még egyenletesebb lesz, az esetleges szivárgások miatt nem fogja a nyomáskapcsoló ki-be kapcsolgatni a szivattyút.

ontozes-blog-nyomaskapcsolo

öntözőcső

Leggyakrabban házi vízműveken találkozhatunk nyomáskapcsolóval. A házi vízmű egy úgynevezett “mikro hidrofor rendszer”. Megtalálható benne a hidrofor tartály, a nyomáskapcsoló, a szivattyú, és a manométer (nyomásmérő-óra). Telken öntözésre, kocsimosásra, takarításra a legalkalmasabb. Azonban ha egyéni igényeknek megfelelően szeretnénk kialakítani a hidrofor rendszert, akkor igényeknek megfelelő hidrofor tartállyal és egy különálló nyomáskapcsolóval megtehetjük. A ki,- illetve bekapcsolási nyomás tetszőlegesen állítható.

szivattyus-rendszer-blog-nyomaskapcsolo

házi vízmű rendszer

Az általunk forgalmazott nyomáskapcsolók igen széleskörűek, sokféle szivattyús, fűtési, illetve pneumatikus (sűrített levegős) rendszerhez alkalmazhatóak. Maximum 5, vagy 12 bar nyomásig, egy,- illetve háromfázisú szivattyúkhoz, váltóérintkezővel, fordított működéssel, vagy akár készre szerelve házi vízműhöz kaphatóak. Minőségi alapanyagokból, a hatályban lévő EU szabványok szerint készültek, így megbízható működést garantálnak.

2 hozzászólás a(z) “Nyomáskapcsoló – a kút vizének kinyerése” bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: Nyomáskapcsoló - PM / PT | Szivattyúvezérlés

 2. Tamás József

  van egy pedrolló 15Mc szivattyúnk amit kerti öntözésre használunk és nyomáskapcsolóval fekete színűvel van ellátva és történt tegnap reggel , hogy a nem volt víz, a nyomáskapcsoló nullán volt és megnéztük belül a nyomáskapcsolót és a réz lap kimozdult , utána vissza tettük a rézlapot és ment a szivattyú , mi történt? kitört a rézlap , tartósan használható így, vagy cserélni kell?
  várom szíves válaszukat email-en vagy mobilon , ha lehet gyorsan.
  köszi, 2016.05.08 üdv. Tamás József 0620 2386512

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük