• Címlap
  • Blog
  • Nyomáskapcsoló – a kút vizének kinyerése

Nyomáskapcsoló – a kút vizének kinyerése

Nyomaskapcsolo-pm-pt

Nyomáskapcsoló

A nyomáskapcsoló egy hatékony, megbízható szivattyúvezérlő készülék. Ha telkünkön kút található, és annak vizével öntözni, mosni, tisztítani szeretnénk, a nyomáskapcsoló a legideálisabb választás a feladathoz.

A nyomáskapcsoló működése nagyon egyszerű: Ha megnyitunk egy csapot, öntözőfejet, slagot, a rendszer nyomása elszáll. Ahogy csökken, úgy szükségünk van a víz utánpótlására, mivel szivattyúnk magától nem képes érzékelni, hogy további vízre van szükségünk. Viszont a nyomáskapcsoló igen. Ha egy beállított értéket elért a csökkenő nyomás, a nyomáskapcsoló elindítja a szivattyút. Ha elzárjuk a víz útját, akkor a nyomás megnő, mert szivattyúnk nyomást állít elő vízvételkor. A nyomáskapcsoló automatikusan leállítja a szivattyú motorját, ha egy előre beállított nyomásértéket elér a rendszer.

hidrofor-rendszer-blob-nyomaskapcsolo

nyomásmérő óra

Azonban egy nyomáskapcsoló mindig hidrofor tartállyal szerelendő. Ennek több oka is van. Egyrészt vizet tárol, és “leveszi a terhet a szivattyú válláról”, így nem kell egy pohár víz esetén a szivattyúmotornak járnia, másrészt a nyomásingadozások kiegyenlítésére használják. Így a vízvétel még egyenletesebb lesz, az esetleges szivárgások miatt nem fogja a nyomáskapcsoló ki-be kapcsolgatni a szivattyút.

ontozes-blog-nyomaskapcsolo

öntözőcső

Leggyakrabban házi vízműveken találkozhatunk nyomáskapcsolóval. A házi vízmű egy úgynevezett “mikro hidrofor rendszer”. Megtalálható benne a hidrofor tartály, a nyomáskapcsoló, a szivattyú, és a manométer (nyomásmérő-óra). Telken öntözésre, kocsimosásra, takarításra a legalkalmasabb. Azonban ha egyéni igényeknek megfelelően szeretnénk kialakítani a hidrofor rendszert, akkor igényeknek megfelelő hidrofor tartállyal és egy különálló nyomáskapcsolóval megtehetjük. A ki,- illetve bekapcsolási nyomás tetszőlegesen állítható.

szivattyus-rendszer-blog-nyomaskapcsolo

házi vízmű rendszer

Az általunk forgalmazott nyomáskapcsolók igen széleskörűek, sokféle szivattyús, fűtési, illetve pneumatikus (sűrített levegős) rendszerhez alkalmazhatóak. Maximum 5, vagy 12 bar nyomásig, egy,- illetve háromfázisú szivattyúkhoz, váltóérintkezővel, fordított működéssel, vagy akár készre szerelve házi vízműhöz kaphatóak. Minőségi alapanyagokból, a hatályban lévő EU szabványok szerint készültek, így megbízható működést garantálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük